Menseneters

Wie is er bang voor de boze wolf? 

2005 Museon, Den Haag. 

Familietentoonstelling met veel objecten, interactieve elementen, films en opdrachten over de rol en betekenis van gevaarlijke dieren in verschillende culturen. Met Anne-Marie Boer en vormgeefster Saskia Meulendijks.  Scenario introductiefilm bij tentoonstelling, i.s.m. filmer André van Hout.

De expositie 'Menseneters' trok meer dan 100.000 bezoekers. Ruim 27.000 scholieren uit primair- en voortgezet onderwijs hebben in klassenverband deze succesvolle expositie bezocht.

Leeuwen, tijgers, krokodillen, haaien en wolven. Hoe gevaarlijk zijn ze? En hoe gevaarlijk zijn wij voor hen? Deze familie-expositie ging over de betekenis van grote en gevaarlijke beesten voor de mens. Een avontuurlijke tocht door een spannend woud vol wilde dieren maakte het gevaar tot op de huid voelbaar.  Toch is er niet alleen angst maar ook bewondering. En juist die combinatie maakt deze gevaarlijke dieren tot hoofdrolspelers in veel rituelen en mythen. Maar ook in het dagelijkse leven lenen we graag hun machtige- en vaak mooie imago: we lopen op panterschoenen, rijden in een Jaguar en stoppen een tijger in de tank.